Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termék visszaküldési szabályok

Webes vásárlási visszaküldési szabályok

A Weben vásárló vevőnek jogában áll az áru beérkezésétől számított 14 napon belül mindenféle indoklás nélkül elállni a vásárlástól. Az adásvételi szerződéstől való elálláshoz a vevőnek az áru átvételétől számított 14 napon belül nyilatkoznia kell szándékáról az eladónak.

Kérjük semmi esetre se fordítsa vagy küldje vissza az árut a kézbesítő futárral anélkül, hogy vevőszolgálatunkkal egyeztetett volna! Minden esetben csak vevőszolgálatunkkal való egyeztetés után van lehetőség a bútor visszaküldésére!

 

Az áruk 14 napon belül történő visszaküldése esetén a visszaküldés költségeit az eladó magára vállalja, amennyiben az alábbi feltételek mind teljesülnek:
 

  • A termék nem használt, ép állapotú

  • Az eredeti csomagolásban megfelelő állapotban rendelkezésre áll

  • A szállítás a vevő által kerül megszervezésre

  • A termék az összeszerelés előtti állapotban van

  • A termék nem matrac, vagy párna.


A termékeket tehát megtekintés céljából ki lehet venni a csomagból, azonban, ha az sérül, úgy az ingyenes visszaszállítás opcióját nem tudjuk felkínálni.

 

A visszaszállítás költsége a vevőt terheli amennyiben az alábbi helyzetek valamelyike fenáll:
 

  • A vásárló a kipróbáláson túl használatba vette a terméket

  • A termék a vásárló hibájából megsérült

  • Az eredeti csomagolás már nem áll rendelkezésre.
     

Ilyen esetben az eladó fenntartja a jogot arra, hogy a használatba vételből eredő értékcsökkenésnek megfelelő összeget levonja a visszautalandó vételárból. Amennyiben az eredeti csomagolás nem áll rendelkezésre, úgy a vásárló kötelessége megfelelő minőségű csomagolásról gondoskodni. A visszáru felvétele előtt mindenképpen fényképes bizonyítékot kell eljuttatni ügyfélszolgálatunk részére, amelyen látszik a megfelelő csomagolás és a termék állapota.

Az ingyenes visszaküldésre csak akkor van lehetőség, ha a vásárló átveszi a csomagot. Ha bármilyen indokból kifolyólag ez a vásárló döntése miatt nem történik meg, úgy a felmerülő további szállítási költségek minden esetben a vevőt terhelik.

 

180 napos visszaküldés

A 2023.04.02. után vásárolt termékekre 180 napos visszaküldési időt is biztosítunk, amely esetben a szállítási költségek minden esetben a vevőt terhelik. Az vételár visszatérítésére a csomag raktárba érkezéstől számított 7 munkanapon belül kerül sor.

 A 180 napos visszaküldésből ki vannak zárva a matracok és párnák illetve, az olyan gyártott termékek, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak.

 

A visszaküldött bútor nem lehet összeszerelve, illetve fontos, hogy el sem kezdték összeszerelni. A terméknek az eredeti csomagolásában kell lennie. Sem a csomagolás, sem a ragasztószalag nem sérülhet. A csomagolást lezáró ragasztószalag óvatos felvágásával kibonthatja a dobozt. A termék nem használt, ép állapotú. A bútor összeszerelése előtt kérjük, figyelmesen vizsgálja meg azt: elégedett-e annak színével, minőségével, mivel nem tudjuk visszavenni azokat a bútorokat, amelyeket egyszer már összeszereltek. Amennyiben elégedetlen a termékkel, és még nem kezdte meg az összeszerelést, tegye vissza az elemeket a dobozba úgy, ahogyan azok megérkeztek, és zárja vissza a dobozt a ragasztószalag segítségével. A visszaküldést kizárólag akkor fogadjuk el, ha a termék az eredeti, ép csomagolásba megfelelő módon, biztonságosan lett visszapakolva.
 

A visszaküldés feltétele, hogy a visszaszállítás előtt a vásárlónak szükséges fényképes bizonyítékot küldenie a termék állapotáról, valamint a szállításra előkészített dobozról, amely bizonyítja, hogy a termék a megfelelő csomagolásban kerül feladásra. Ez a vásárlót is védi azokban az esetekben, amikor a visszaszállítás közben a szállító cég hibájából keletkezik kár az áruban. Amennyiben maga a bútor már a feladást megelőzően sérült (értelemszerűen nem garanciális okból kifolyólag), akkor a visszautalandó vételárból az értékcsökkenésnek megfelelő mennyiségű összeg levonódik.


Utánvételes fizetéssel küldött csomagokat nem áll módunkban átvenni. A kiegészítő szolgáltatások (pl.:fizetési költségek, rakodás, összeszerelés) a visszatérítésből ki vannak zárva. A termék rendeltetésszerű használatából adódó hibák esetén(pl.: kigödrösödés, szövet megkopás stb.)a visszavásárlási garancia alól kivétel, mivel ebben az esetben a termékre vonatkozó, törvényben meghatározott garanciális feltételek lépnek érvénybe.